fredag 20 mars 2015

Strategi kring mina aktieköp

Varför ska man ha en strategi? Jo, en strategi är A och O i handel med värdepapper utan en strategi kommer du med all sannolikhet att förlora pengar. Det gäller att ha tålamod och agera konsekvent om och om igen.

Jag använder mig uteslutande av teknisk analys i kombination med "flat base" eller "ascending base" mönster. När aktien bryter igenom den övre horisontella linjen kallad motstånd så köper jag.

Använd alltid alltid stop loss, stop loss är en funktion som gör det möjligt att genomföra ett automatiskt köp eller sälj av aktier när en kurs når en viss nivå. Det finns fördelar men även nackdelar med stop loss. Fördelarna är att du minimerar förlusterna genom att du satt ett förutbestämt pris när du ska sälja en aktie men sen kan man även låsa in vinster genom att flytta upp stop lossen när aktien rör sig uppåt. En annan fördel är att du behöver inte bevaka aktiekursen varje dag. En nackdel är att stop loss funktionen garanterar inte att du får dina aktier sålda till det pris du vill ha.


Ascending triangle







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar